Nyáron is lehet pólyázni? - Babapólya
Egyet a babának, egyet a mamának!
2016. március 1.
Fiú vagy lány? Babaváró kérdőív
2017. április 27.

Nyáron is lehet pólyázni?

A pólyázás általános előnyei

Nyáron is pólyázzunk?

Az elmúlt hetekben több kismamámban felvetődött a kérdés, hogy bár nagyon szeretné pólyázni a babáját, de ugye nyáron születik, a nagy kánikulába használjon-e pólyát?

Igen, már érezhető a nap melegének az illata, elővehettük a nyári ruháinkat, nem kell pulóver, sem zárt cipő. De mindez ránk felnőttekre, s nagyobb gyermekeinkre igaz.

Az újszülött megszületése utáni napokban az alkalmazkodás időszakában még véttelenebb, mint ahogy már csecsemőkorában. Az anyaméhben nem csak a biztonságot nyújtó szűk hely, az anya szívverése, de az állandó hőmérséklet is biztosítja a komfort érzet megtartását. A magzatvíz 36 fokos. Miután megszületett, azonkívül, hogy számtalan, nekünk oly természetes dolgokkal kell „megküzdeniük”, mint a légvétel, az éhségcsillapítása, de az állandó hőmérséklet változásra is készen kell állniuk. Bőrük alatt még kevés zsírpárna van, ami ugye a testhőmérséklet megtartását is biztosítja, valamint a hőközpontjuk is a külvilágban kezd munkába térni. Mivel ők csak fekszenek, s nagyon keveset mozognak, hamarabb fáznak, mint mi.

A nyári időszakban, a kánikulában, inkább kora este vigyük ki a levegőre a picikéket, óvjuk a káros napsugárzástól a bőrüket. Napközben a hűs szobában vészeljük át a nagy meleget.

A legtöbb család már mindennaposan használja a klímát, vagy a ventillátort. A pólya használata abban is segít, hogy az ágyból kivéve kisbabánkat nem kell félteni, hogy megfázik a számunkra oly megkönnyebbülést adó hűs hőmérséklettől, éppen ezért a pólyában lévő újszülött mellett, a szülők is kipihentebbek lesznek, nem kell elviselniük a hőség miatti tikkasztó fáradtságot.

Azt tanácsolom kismamáimnak, hogy bátran használják nyári babájukhoz is a pólyát, nem szükséges aláöltöztetni, elég egy body a felső testére, s a lábacskáira egy zokni.

Pár jó tanács:

  • Fontos a folyadékpótlás, az igény szerinti szoptatás ezekben a hónapokban.
  • Abban a helységben, ahol a babánkkal vagyunk, ne használjunk klímát, illetve,amikor elmegyünk otthonról mindenképpen kapcsoljuk ki, hogy a nagy hőmérséklet különbség esetén ne fázzan meg Szemünk Fénye 

  • Kevésbé öltöztessük alá a babát, amikor pólyát használunk.

Adorjánné Knábel Tünde

szülésznő

Gólyahír Programok

http://golyahirprogramok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..